DDOP-2.1.2-12-2012-0022


A Mészáros Borház Kft „Új belvárosi szálloda építése Szekszárdon” elnevezésű projektje a Dél-Dunántúli Operatív Program DDOP-2.1.2.-12 pályázati kiírása keretében nyert 487 073 300,-Ft támogatást, mely az elfogadott projekt összköltségének 70%-át biztosította.

A projekt megvalósítása 2013. január 1-ével indult, és 2014. december 12-én zárult.

Projektünk tervezésének időszakában Szekszárdon komoly problémát jelentett a belvárosi szálláshelyek mennyiségi és minőségi hiánya. Vállalkozásunk is gyakran szembesült azzal, hogy a térségbe látogatók, rendezvényekre érkezők szállásigényeit helyi szállásadókkal együttműködve nem tudtuk, illetve nem megfelelően tudtuk kielégíteni. Ez a teljes beutazó turizmus tekintetében jelentett már szűkkeresztmetszet a városban.

Projektünk keretében egy új 22 szobás, exkluzív szálloda épült Szekszárd belvárosában, a Rákóczi utca 20 sz. alatt, összesen 44 férőhellyel. A szálloda jól megközelíthető belvárosi elhelyezést kapott, kerékpár-szolgáltató létesítmény és parkoló is épült a szomszédos telken. A szálloda egyik oldalon a főutcára nyílik, itt található az étterem bejárata is. Az épület beleilleszkedik a környező épülete-tömbbe, ugyanakkor mégis kitűnik a megújult homlokzattal. Gépkocsival történő megközelítés esetén a Kossuth utca felől kell kerülni, itt található a parkoló rész, és ebből az irányból jutunk el a recepcióhoz közvetlenül. A pince szinten épült rendezvényterem kitűnő hátteret biztosít az üzleti szervezésű, illetve családi rendezvények számára is. Nyáron a földszinti rész kibővül a belső udvar hasznosításával. Ugyancsak a pince szinten több wellness létesítmény is a vendégek rendelkezésére áll. Az étterem a város legelőkelőbb éttermeként szintén kiemelkedő kínálatot jelenít meg, egyben hiányt is pótol. A projekt keretében számos új eszköz és szoftver is beszerzésre került, mely a szállodakomplexum berendezését, a modern konyha felszerelését, és az informatikai hátteret biztosította. A szálláshelyek mennyiségével és az egyéb megvalósult szolgáltatásokkal végre a buszos beutazó turizmusnak is megfelelő kínálatot tudunk helyben teremteni. Ez eddig nem volt megoldott a városban.

A projekt a szálloda-építés és a működtetéshez szükséges eszközbeszerzés mellett marketing tevékenységet is tartalmazott annak érdekében, hogy a fenntarthatóságot biztosítani tudjuk. Ennek keretében sor került a szálloda új arculatába illő, több nyelven elérhető weboldal kidolgozására, melyen minden érdeklődő tájékozódhat a kínálatról, elérhetőségről. Emellett számos marketing-kommunikációs kampányt indítottunk az ismertség, a potenciális vevők elérése érdekében.

A beruházás építési része a két telken lévő épületek bontásával, illetve az alapozással vette kezdetét. Az ünnepélyes alapkőletételére 2013. augusztus 6-án került sor, míg a projekt záró rendezvénye 2014. október 06-án került megrendezésre.

A DDOP-2.1.2-12-2012-0022 azonosítóval jelzett projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.